Perquè estudiar italià?

Perquè avui en dia hi ha tantes persones que estudien italià? Malgrat la importància política i econòmica d’altres llengües, el nombre de persones que estudien italià creix contínuament també en els països que no han conegut la immigració italiana.
La motivació més comuna és l’enriquiment cultural, seguida d’una exigència d’estudi, de treball, per turisme o per raons afectives.

L’italià és una llengua de cultura, és la llengua de Dant, del “bel canto”, de la lírica. És la llengua de grans artistes, pintors, poetes, escriptors, filòsofs. És a més la llengua del Papa, la llengua oficial, junt al llatí, de la Ciutat del Vaticà.

La llengua italiana és una llengua musical, oberta, variada i redundant, per lo qual comprendre en italià és més fàcil que en altres llengües i també més agradable.

Però l’italià és també la llengua que acompanya el Made-in-Italy: és la llengua de la moda, de la cuina i dels cotxes. Tot açò és sinònim de qualitat, d’estil i de saber viure. L’italià és a més la Dolce vita.

L’italià és una part important d’aquella Itàlia plena de tresors d’art, de paisatges, de màgia. I els italians són un poble creatiu, simpàtic, calorós.
Parlar italià és un recurs per créixer des del punt de vista humà, cultural i professional. La industria italiana continua sent una de les més importants del mon.

Precedente Una canzone per l'Italia Successivo Info - Catalano